Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

O Δωδεκάλογος του χαβαλέ


Γιατί και ο χαβαλές έχει τους κανόνες του...






Κανονας Νο 1
Η καφρίλα είναι ομαδικό άθλημα. Αυτός που κάνει 


χαβαλέ σε μια παρέα που δεν ανταποκρίνεται είναι ενοχλητικός. Αυτός που
δεν το καταλαβαίνει και συνεχίζει είναι γραφικός.

Κανονας Νο 2
Κανείς δεν πέρασε πραγματικά καλά τσιμπολογώντας σασίμι. Αντιθέτως, δέκα σουβλάκια και πέντ' έξι μπέργκερ φτιάχνουν από μόνα τους ατμόσφαιρα. Η κρεμμυδίλα είναι ο μέγας χορηγός θετικής ενέργειας.


Κανονας Νο 3 
Το αλκοόλ βοηθάει
«Τίποτα δε λειτουργεί καλά χωρίς μπίρα» - ο Όμερ Σίμπσον ξέρει.


Κανονας Νο 4
Κάποια στιγμή θα 'ρθει και η σειρά σου. Ο χαβαλές κάνει συστηματικό rotation, οπότε -μοιραία- θα γίνεις κι εσύ αντικείμενο του χλευασμού. Δέξου το με γενναιότητα.


Κανονας Νο 5
Ο χαβαλές έχει μνήμη ελέφαντα... Είναι η μέθοδος αυτοσυντήρησής του: όταν δεν έχει επικαιρότητα, ανατρέχει σε παλιά, δοκιμασμένα θέματα που δεν εξαντλούνται ποτέ. Όπως εκείνη η φάση που δε σου σηκώθηκε με την ψηλή ξανθιά.

Κανονας Νο 6 
Και ποτέ δεν είναι αρκετά χοντρός. Αντίθετα με τη σάτιρα, που είναι κυρία, ο χαβαλές τα βάζει και με τους προβληματικούς. Πάνω στο χαβαλέ βγήκαν ανέκδοτα για τον Βασιλάκη Δοσούλα, τους Δίδυμους Πύργους, το τσουνάμι, τους σεισμούς. Μπορεί τις κανονικές μέρες να ακούγεται χυδαίος σαν απαγγελία με ρέψιμο, στα δύσκολα όμως γίνεται το συκώτι της κοινωνίας. Τη βοηθάει να μεταβολίζει τα αχώνευτα. Στο κάτω κάτω, αν δεν παινέψεις το σπίτι που σε πλάκωσε, θα βάλεις τα κλάματα.


Κανονας Νο 7 
Ο σωστός χαβαλές δεν προσβάλλει τις γυναίκες. Κι αυτό γιατί σπανίως τις αναφέρει ονομαστικά. Η γενική κατηγορία «πουτάνες» δεν αφήνει σε καμία το δικαίωμα να παρεξηγηθεί προσωπικά.


Κανονας Νο 8
Στο τέλος κανείς δεν τη βγάζει καθαρή. Όλο και κάτι θα σπάσει (κάνα τασάκι, κάνα ποτήρι), όλο και κάτι θα χυθεί (κάνα ουίσκι, καμιά σάλτσα μπάρμπεκιου), όλο και κάτι θα τσαλακωθεί (κάποιο πουκάμισο ή, ιδανικά, κάποια αξιοπρέπεια).


Κανονας Νο 9
Έξω κόμπλεξ και καημοί. Σε έναν καθαρόαιμο αντρικό χαβαλέ υπάρχει ένας πραγματικά μεγάλος εχθρός, ενίοτε και ανίκητος: το κόμπλεξ. Οι κομπλεξικοί άνθρωποι δε θα καταφέρουν ποτέ να γελάσουν πραγματικά. Γιατί πάντα από μέσα τους για κάποιο λόγο κλαίνε.


Κανονας Νο 10
Ο γάμος δεν τον σκοτώνει. Την ημέρα που θα βρεις γυναίκα που κάνει χαβαλέ όπως εσύ, παντρέψου. Γιατί ακόμη και αν πεθάνει ο έρωτας, ο χαβαλές θα μείνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου