Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Puffer fish Tetraodontidae: η δηλητηριώδη φουσκομπαλίτσα

Αυτο το υπάκουο μωρό είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα στον κόσμο. Δεν είναι ότι θα σας «δαγκώσει», είναι θανατηφόρο μόνο εάν το τρώτε! Το Pufferfish έχει πολλά ονόματα...

που περιγράφουν όλα την εμφάνιση του, αλλά στην επιστήμη των ειδών, έχει ονομαστεί Tetraodontidae.Το αξιολάτρευτο αυτο μωρό, μοιάζει ακριβώς με έναν ενήλικο, μόνο που ειναι λιγο μικρότερο. Τα ψάρια Puffers μπορούν να κινούν τα μάτια τους ανεξάρτητα. Πολλά αλλάζουν χρώμα παρόμοιο με ένα χαμαιλέοντα για αμυντικό καμουφλάζ. Αν και κολυμπούν σχετικά αργά, σε περίπτωση επίθεσης από ένα πεινασμένο μεγαλύτερο ψαρι, εχουν την ιδιότητα να "φουσκώσουν" τρομάζοντας καθε αντίπαλο τους.Υπαρχουν προς πώληση σε πολλα μαγαζια και γενικά ειναι υφάλμυρα ψάρια, δηλαδη ζούνε στίς εκβολές των ποταμων όπου το νερό ειναι λίγο θάλασσα λιγο ποτάμι.

Μερικοί πολιτισμοί προτιμούν τα Pufferfish ως μια υπέροχη λιχουδιά. Εκπαιδευμένοι σεφ αφαιρούν προσεκτικά τα τοξικά εσωτερικά όργανα, αλλά αν γίνουν κάποια λάθη, οι συνέπειες θα είναι θανατηφόρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου